Wordt het even teveel? Psycholoog houdt online vragenuurtje

Thuisblijven? Dat betekent voor psychologen en therapeuten dat consultaties niet meer kunnen doorgaan. Gelukkig zijn er nog videocalls! Zo kunnen cliënten ook van thuis uit op hen rekenen. Klinisch psycholoog Alessandro Sica voegt zelfs nog iets extra toe. Bij hem kan voortaan iedereen online terecht met vragen over mentaal welzijn in deze vreemde periode.

Van waar het idee van een online vragenuurtje?

Alessandro speelde al een tijdje met het idee online vragen te beantwoorden over mentaal welzijn. Volledig gratis én anoniem. Door de coronacrisis merkte hij dat veel mensen met vragen, twijfels en angsten zitten. Ze slapen slecht omdat ze panikeren over corona of ze voelen zich depressief door de eenzaamheid van de lockdown. Het moment om z’n idee in gang te zetten.

Hoe werkt zo’n online sessie precies?

Via de website www.sica.be meld je aan met je e-mailadres. Daarna ontvang je een videolink met alle bijkomende informatie. Hoewel je gegevens invult om aan te melden, is het systeem volledig anoniem! Elke week geeft hij live antwoord en duiding bij de vragen die binnenkomen. Zo krijg je inzicht in de processen van angst en onzekerheid door middel van praktische tips en tricks.

Benieuwd? De volgende sessie gaat door op donderdag van 20u30 tot 21u30.

Zinvol voor iedereen!

Sica wil op deze manier zijn steentje bijdragen en ook psychologische hulp laagdrempelig maken. Volgens hem is het niet zo dat enkel mensen met psychologische klachten er baat bij hebben om te spreken met een professional. Iedereen met vragen of angsten is welkom, hoe banaal het ook lijkt. Naast het gratis vragenuurtje, blijven ook z’n normale consultaties doorgaan, nu wel via de webcam.

Categorie:
x