Solliciteren en aanwerven via videochat

Wij zitten misschien wel in lockdown, maar dat wil niet zeggen dat alles stilstaat. Sommige zaken blijven zijn gewone gangetje gaan of gaan net extra hard. Denk maar aan alle vacatures die verschijnen voor extra werkkrachten in de zorgsector of voedings- en landbouwsector. Sinds de start van de coronacrisis zijn er al zo’n 2000 extra vacatures bij de VDAB. Heel wat bedrijven zijn volop op zoek naar nieuw personeel.

Eenvoudig aanwerven met Sympl

Je hoeft het allemaal niet zelf uit te zoeken als werkgever. Zo helpt Sympl je bijvoorbeeld met … alles! Zie het als een volledige aanwervingsservice. Het is een concept waar je als werkgever makkelijk en snel de gepaste kandidaten vindt en het sollicitatieproces beheert met een handige online tool.

Tips om te solliciteren via webcam

Ook jouw sollicitatie voor een job kan dus gewoon doorgaan, al is het nu via webcam. Dat glaasje water schenk je nu dus best zelf in als je een droge keel krijgt van de stress. We zijn het niet gewend om een eerste indruk na te laten via Skype. Daarom geven we graag een paar tips:

  • Dress for success: kleed je op dezelfde manier als je voor een ‘gewoon’ sollicitatiegesprek zou doen.
  • Maak oogcontact met je gesprekspartner: kijk recht in de camera en niet naar je eigen gezicht op het scherm. Zo kom je geïnteresseerd over en lijkt het alsof je je gesprekspartner recht in de ogen kijkt.
  • Denk aan je omgeving: zorg voor een gespreksruimte met zo weinig mogelijk afleiding. Een bureau of een ruimte die er zakelijk uitziet, doet wonderen. Geen zakelijke ruimte in huis? Zet je dan voor een effen of zo neutraal mogelijke achtergrond.
  • Vermijd onderbrekingen: laat je huisgenoten weten dat je een sollicitatiegesprek hebt en zet ook je gsm op stil. Je wil niet gestoord worden op het moment dat jij al je vaardigheden in de verf zet!

Veel succes!

Categorie:
x