Please don’t stop the music

‘It ain’t over ‘till the fat lady sings’, dat moet ook de Belgische muziekindustrie gedacht hebben. In tijden van afgelaste concerten, verzette huiskameroptredens of uitgestelde festivals blijven muzikanten en concertzalen niet langer afwachten. En dat klinkt ons als muziek in de oren.

Astrid Stockman, de sopraan die je wel kent van De Slimste Mens Ter Wereld, houdt Instagram-concerten via IGTV. Elke donderdagavond geeft ze een live optreden vanuit haar kot. Je kan zelfs een verzoeknummertje of thema aanvragen. Ook Jef Neve brengt elke dag een pianoconcert via Facebook Live.

Trix geeft de fakkel door


Ondanks gesloten deuren, zorgt concertzaal Trix toch voor een dagelijkse dosis muziek. Op hun Instagram-pagina kan je elke avond om 19u een concertje van een Belgische artiest meepikken. De artiest covert dan op zijn beurt een Belgisch nummer. Na het nummer geeft die de fakkel door aan de artiest van de volgende dag, een soort muziekestafette dus. Een leuk weetje: Trix vergoedt de artiesten voor hun optreden, als dat niet sympathiek is.

De fakkel liep ondertussen al door een resem bekende woonkamers. Denk maar aan Thibault Christiaensen (Equal Idiots) Admiral Freebee, Compact Disk Dummies én zo veel meer! Heb je het gemist? Geen zorgen, want via IG TV of hun website kan je het optreden simpelweg herbekijken.

Livestreamfestival

Ook voor het wegvallen van de festivalzomer worden er creatieve oplossingen georganiseerd. Zo vindt op 26 april het allereerste Belgische online muziekfestival plaats. Artists Unlimited, een collectief van artiesten en muziekfans, organiseert samen met Trix, Vooruit, Handelsbeurs en Ancienne Belgique ‘The Show Must Go Online!’

Op de affiche staan Nick Bril, Absynthe Minded, Sioen, Noémie Wolfs, Tessa Dixson, An Pierlé + Koen Gisen, Gregory Frateur, Rare Akuma, Susobrino en een verrassingsact. Gastvrouw van dienst is Sofie Engelen. Tickets kosten 10 euro en zijn hier te bestellen

De kans is groot dat deze zomer nieuwe edities van het online festival worden georganiseerd.

Studio Brussel goes Facebook

Ook Studio Brussel zorgt online voor een muzikale noot. Op vrijdag 24 april om 20.30 uur organiseert de radiozender een allereerste online concertavond op Facebook, met artiesten van Belgische bodem.

Onder het mom van #ikluisterbelgisch zal een resem artiesten vanaf 20u30 vanuit hun eigen kot optreden. Selah Sue, Netsky, Blackwave, maar ook Glints, Yong Yello en Brihang zijn van de partij. Radioanker Michèle Cuvelier zal de miniconcerten aan elkaar praten. Bart Cannaerts en Sociaal Incapabele Michiel zullen voor een komisch intermezzo zorgen.

x