Online shoppen? Doe het Belgisch!

Nu shoppen in de winkelstraat niet meer gaat, swipen we ons allemaal een weg naar het wereldwijde web. Ook dat doen we best Belgisch, als duwtje in de rug voor onze economie! Maar welke merken en webshops zijn nu echt van hier? Van de chocopasta in je winkelkar tot je nieuwe homewear outfit: hier moet je zijn.

Zalig! Zelfs shoppen op zondag

www.lazysundays.be

Met het jaarlijkse initiatief The Lazy Sundays zet de Belgische e-commerce-vakvereniging webshops met het Safeshops.be-kwaliteitslabel in de kijker.

Door de crisis nodigen ze voor één keer iedereen uit die een duwtje in de rug nodig heeft. Zoals webshops uit getroffen sectoren en de vele nieuwe webwinkels die nu opduiken. Wil jij ook graag deelnemen met jouw webshop? Schrijf je dan hier in!

Voor elk item een lokaal alternatief

www.shoplokaal.online

Koop Belgisch! Maar wie zijn die lokale handelaars? Veel webshops hebben een .be-domeinnaam, maar zijn eigenlijk een buitenlands bedrijf. Zoek op shoplokaal.online naar het item dat je wil en je krijgt resultaten uit een lijst van meer dan 500 Belgische webshops, die dagelijks wordt geüpdate.

Ook jouw webshop laten toevoegen? Vul dan dit formulier in.

Modemerken van hier naar ieders smaak

www.ikkoopbelgisch.be

“Och, ik wist niet dat dat Belgisch was!” Je was vast ook al eens verrast, want de lijst van mode- en designmerken uit eigen land is lang. Met #IkKoopBelgisch zet Flanders DC deze labels graag in de verf. Ze tonen dat er een Belgische optie is voor elke stijl en elk budget!

Staat jouw merk nog niet in de lijst? Meld je dan hier aan.

Beloof een bezoekje aan je lokale kleinhandelaar

www.wijkomenterug.be

Corona is een streep door de rekening van vele kleine zelfstandigen. Toon je solidariteit door nu al een cadeaubon bij hen te kopen! Zo help je de komende weken te overbruggen. Nadien wissel je de bon in tijdens een winkelbezoek, een deugddoende saunadag of een lekker diner.

Categorie:
x