Mode in tijden van corona

Gesloten winkels en onverkoopbare voorraden: de coronacrisis heeft ook de modesector in zijn grip. Belgische merken lieten al weten dat ze zeer ongerust zijn over de gevolgen. Heel wat mode-ondernemers slaan nu de handen in elkaar om tijdens deze crisis overeind te blijven en zoeken naar creatieve oplossingen. Zoveel mogelijk Belgisch helpt hen al een heel eind vooruit.

Super Trooper

De Belgische moderetailers JBC, Torfs, Brantano en ZEB kwamen met het online platform Trooper onder het initiatief ‘Shop in je kot’. Daarmee verlenen ze financiële steun aan Belgische verenigingen die met moeilijkheden kampen.

Om heel wat verenigingen draaiende te kunnen houden in deze coronatijden, en ook daarbuiten, hebben ze financiële steun nodig. Wist je dat driekwart van de verenigingen nog geen half jaar kan overleven zonder inkomsten? Daarom roepen de bovengenoemde retailers consumenten op om mode-aankopen via Trooper te doen.

Alle Trooper-verkopers (zo’n 400) staan 2 tot 5% van de opbrengst per aankoop af. Een kwart van die inkomsten gaat naar Trooper om werkingskosten te dekken. De rest van de inkomsten gaat volledig naar verenigingen die het broodnodig kunnen gebruiken.

Aansluiten bij Trooper? Dat kan kosteloos, zowel als vereniging en als verkoper.

Covid19 T-shirts voor het goede doel

De mannen van Bazart, dj Charlotte De Witte, Herman Brusselmans, Jeroom en Kevin Janssens gaan de strijd aan tegen het coronavirus. Ook fotografe Marie Wynants en ontwerper Nick Haemels zetten hun schouders onder de actie. Elk van hen ontwierp een T-shirt met de coronacrisis als rode draad en het gevoel dat het hen geeft.

Het aantal gemaakte T-shirts is afhankelijk van de hoeveelheid pre-orders. Ze gaan slechts één keer in productie, het zijn dus limited editions voor € 35. De T-shirt actie is een idee van Nu Store, een mannenkledingzaak in Gent. Eigenaars Kevin Borrey De Coninck en Merijn Degraeve hopen iets te betekenen in de strijd tegen het coronavirus want de opbrengst gaat integraal naar de Koning Boudewijnstichting.

Ook een T-shirt bestellen? Dat kan via https://nu-store.be/covid19/.

Categorie:
x