Meer tijd om je digitale creativiteit aan te scherpen

“Leren Photoshoppen, of leren monteren, of coderen! Dat ga ik echt eens doen als ik tijd heb.” Kennis van dit software komt altijd van pas, maar je moet tijd maken, of hebben om het onder de knie te krijgen. Of het nu is om je in je vrije tijd mee bezig te houden of om je skill set te verbreden. Misschien loop je al lang rond met het idee om je creatief te heroriënteren? Of wil je - noodgedwongen of niet - binnenkort meer zelf in handen nemen voor je zaak? Wel, vreemd genoeg is dit misschien wel een gelegenheid om van je voornemen realiteit te maken. En met wat er online staat, ligt het binnen handbereik.

Twee maanden gratis Adobe Creative Cloud.

Eerst heb je natuurlijk de juiste programma’s nodig. Sommige programma’s kan je gratis gebruiken, er zijn er die je kan kopen en anderen werken via een maandelijks abonnement. Aan sommige programma’s hangt wel een stevig maandelijks prijskaartje vast, zoals die in de Adobe Creative Cloud. Maar ze doen wel een tegemoetkoming in tijden van corona: je krijgt je abonnement 2 maanden gratis als je de volgende stappen volgt.

  • Log in op je Adobe account
  • Klik op 'Manage plan’
  • Klik op ‘Cancel plan’
  • In het ‘Cancel plan’ menu kies je een reden waarom je wil opzeggen
  • Klik op ‘Continue’
  • Nu kom je op de ‘Offers’ pagina waar je kan kiezen voor de ‘two months free’ aanbieding

Ook studenten die Adobe gebruiken op school krijgen tot 31 mei gratis toegang tot hun Creative Cloud op hun thuiscomputer. Meer info vind je hier.

Avid, dat programma’s heeft voor audio- en video-editing geeft ook gratis licenties weg van 90 dagen.

Maar er zijn natuurlijk ook een pak gratis programma’s om foto’s te bewerken zoals PIXLR X, CANVA en PHOTOPEA

Voor alles een online tutorial.

Eens je de programma’s hebt, moet je er ook mee leren werken natuurlijk. En daarvoor bestaan er online tutorials, enorm veel online tutorials, nee, écht gigantisch veel online tutorials. Wij helpen je graag op weg door er al enkele voor te stellen.

Adobe is helemaal mee met de ‘lesgeven op afstand’ trend en biedt zelf een heel aantal online cursussen aan voor leerkrachten.

Heel wat sites zoals deze verzamelen de beste Photoshop tutorials.

Je Photoshop skills perfectioneren kan met heel specifieke tutorials zoals deze:

Wil je eindelijk eens snappen hoe dat coderen van een website in zijn werk gaat? W3School leert je de basis van HTML aan in een gratis en overzichtelijke cursus.

Heb je HTML al onder de knie en zie je CSS, Javascript of algoritmes ook zitten? Met Free Code Camp vorm je je om tot een echte IT’er met duizenden uren aan lessen en oefeningen.

En hier vind je een pak goede webdesign-tutorials.

Veel plezier ermee!

x