Liefde in tijden van lockdown

Samen met je geliefde zijn is niet vanzelfsprekend in een periode waarin social distancing en een fysieke afstand van 1,5 meter de regel vormen. Daten met iemand die niet bij je woont wordt afgeraden, terwijl dag en nacht samenwonen met je lief of echteno(o)t(e) je weleens op de kast kan jagen. Maar niet gevreesd: er zijn genoeg manieren om je date of relatie te onderhouden in het coronatijdperk.

Virtueel daten

Ben je net aan het daten met iemand en is de verleiding groot om met je prille verovering af te spreken? Geduld is de boodschap! Contact met iemand waar je niet mee samenwoont is niet toegelaten. Gelukkig zijn er in deze technologische hoogdagen genoeg manieren om elkaar virtueel beter te leren kennen. Via dagdagelijkse chatapplicaties als Messenger, iMessage of Whatsapp, of specifieke videochat-apps als Google Hangouts, Houseparty, Skype of Snapchat. Of schrijf elkaar een brief!

Door de quarantaine vindt er veel meer sexting dan gewoonlijk plaats op al die applicaties. Leuk, maar je moet natuurlijk oppassen dat de pikante foto’s die je naar elkaar stuurt niet op het web belanden. Veiliger sexten? Dat kan dankzij de handige Comdom-app. Met die app zet je makkelijk de gegevens van de ontvanger als watermerk over je privéfoto’s. Zo zal de gelukkige jouw foto niet snel online verspreiden.

Wie echt indruk wil maken kan het ook creatiever aanpakken. Een mooi voorbeeld is de Amerikaanse fotograaf Jeremy Cohen, die zijn buurmeisje uitvroeg met behulp van een drone, een etentje organiseerde via een videochat en een bloemetje gaf met behulp van een zorb ball. Genoeg bloemisten die deze dagen nog klaarstaan om je date een boeketje te bezorgen.

Romantiek in uw kot

Zit je tijdens deze lockdown de hele dag samen met je lief of man/vrouw en is de inspiratie voor activiteiten die je samen binnenshuis kan verrichten een beetje op? De volgende opties bieden mogelijk de redding!

  • Ga op wereldreis vanuit je zetel met het ontdekkingsspel GeoGuessr of bezoek het Louvre op Youtube.
  • Organiseer een romantische diner date in eigen huis, mét sfeervolle bargeluiden op Youtube.
  • Samen koken? Met Supercook geef je gewoon aan welke ingrediënten je ter beschikking hebt en de app zorgt voor een recept!
  • Waag je samen aan een online escape room!

Apps voor twee

Koppels op zoek naar wat extra hulpmiddelen of entertainment tijdens deze samenhokweken kunnen een beroep doen op een heleboel handige apps. Een selectie:

  • Raft: een handige kalenderapp die zich uitsluitend richt op koppels en gezinnen.
  • Spicer: een app waarmee jij en je partner de spanning creatief kunnen opdrijven thuis.
  • Kindu for couples: een handige app waarmee je je partner beter kan leren kennen en je relatie een leuke boost mee kan geven.
  • Gottman Card Decks: een app die je op verschillende manieren helpt om je relatie te verbeteren.
  • Relish: een app die zichzelf de #1 relationship training app noemt.
  • Ohmibod: een leuk hulpmiddel voor zij die het thuis wat pikanter willen maken.

Tijd voor therapie?

Lang samen in hetzelfde huis zitten met je partner kan soms tot intense spanningen leiden. Sommige koppels hebben daarom al eens nood aan hulp van buitenaf. Relatietherapie is altijd een optie, ook in deze coronatijden. Naar de praktijk van een relatietherapeut gaan is momenteel niet mogelijk, maar er zijn wel sommige therapeuten die online of via videochat consultaties doen.

Ook internationaal vermaarde relatietherapeuten staan klaar om koppels steun te bieden. Een mooi voorbeeld: Esther Perel. De Belgische therapeute geeft elke woensdag handige tips, waaronder ook relatietips, via livestream op Youtube en Facebook. Daarnaast kan je ook luisteren naar haar podcast ‘Where Should We Begin?’.

Krijg je liever advies van Goedele Liekens? De bekende seksuologe geeft online relatie- en sekstips via de website van tv-zender VIJF onder de noemer #hotinuwkot. Ook Lotte Van Wezemael (Seksuolotte) heeft handige tips, zoals: vind een goede balans tussen quality en me time, doe samen dingen die je al lang niet meer samen hebt gedaan, doe soms iets alleen en praat met elkaar.

Heel wat tips en tricks dus om de lockdown met elkaar en heelhuids te overleven.

Categorie:
x