Last met je studiekeuze? Facebook helpt

Het is weer die tijd van het jaar waarin duizenden scholieren en studenten zich het hoofd breken over hun studiekeuze. Maar de opendeurdagen en SID-in-beurzen die hogescholen en universiteiten organiseren om jongeren informatie te verschaffen over hun talrijke opleidingen kunnen door de coronamaatregelen niet doorgaan. Gelukkig is er nu een Facebookgroep waarop (ex-)studenten iedereen met vragen en twijfels over bepaalde studierichtingen met raad en daad bijstaan.

Studenten helpen studenten

“Ga ik naar de hogeschool of de universiteit?” “Welke opleiding past het best bij mijn interesses?” Of: “Welke masteropleiding is het interessants voor me?” Veel studenten worstelen momenteel met zulke vragen.

Om in afwezigheid van beurzen en infosessies antwoorden te krijgen op al die vragen, kunnen jongeren tijdens de lockdownperiode terecht op de webstek mijnstudiekeuze.be. Die gidst je naar de Facebookgroep ‘Studiekeuze Vlaanderen’. Daarop worden studenten die op zoek zijn naar een geschikte opleiding in contact gebracht met andere studenten die reeds een opleiding volgen of een opleiding achter de rug hebben. Zo kunnen ervaringen en praktische informatie over studierichtingen van thuis uit gedeeld worden via het platform.

Zoeken of delen?

‘Studiekeuze Vlaanderen’ werkt vanuit twee bewegingen. Eerst en vooral kunnen studenten die op zoek zijn naar andere studenten die een bepaalde richting hebben gestudeerd gewoon een bericht plaatsen naar welke opleiding hij of zij op zoek is. Zoeken naar bepaalde opleidingen en contactpersonen kan ofwel via de topics van de pagina of via de zoekbalk.

Anderzijds kunnen studenten die reeds een opleiding volgen of hebben afgerond hun ervaringen delen via de groep. Dat gebeurt vaak via een standaardbericht. Ben je zelf hogeschool of universiteitsstudent en wil je graag zesdejaars helpen in hun studiekeuze, dan kan dit door de volgende boodschap, waar je enkel nog je opleiding en school aan moet toevoegen, te delen in de groep of op je Facebookprofiel:
 

De juiste studiekeuze maken is enorm belangrijk en die keuze wordt op dit moment bemoeilijkt door het Coronavirus (geen infodagen, geen SID-in,...).

Ik deel zoals vele studenten/afgestudeerden graag mijn kennis hierin, daarom: Heb jij/jouw dochter/jouw zoon/iemand die je kent een vraag waarvan je het antwoord niet online kan vinden, over de volgende opleiding:

OPLEIDING + SCHOOL

Stel ze mij dan gerust! Stuur me een privé bericht en ik beantwoord alle vragen met plezier en geef graag meer informatie.

Gewoon doen

Dus, heb je last van keuzestress of heb je een zoon/dochter thuis die nog niet goed weet welk studiepad hij wil bewandelen? Vanuit je luie zetel naar mijnstudiekeuze.be surfen is de boodschap en wie weet vind je er als ouder of student alle antwoorden die je zoekt. Go for it!

Categorie:
x