Krachten bundelen voor het zorgpersoneel

Het zorgpersoneel levert al weken fantastisch werk. Maar de keerzijde van al dat harde werk is dat ze geen tijd voor zichzelf, hun gezin of het huishouden meer hebben. Gelukkig kunnen we met het #FeedTheNurses-initatief een last van de schouders onze coronahelden halen.

Feed The Nurses

 

Heel wat chefs zetten zich in om het zorgpersoneel in de ziekenhuizen te voorzien van lekkere, gezonde maaltijden. Een 20-tal chefs koken en leveren momenteel lekker eten onder #FeedTheNurses. Je kent er misschien wel een paar van: Lars Block van Zoen in Antwerpen, Nils Proost van Petit Cuistot in Lier of Arne Beirinckx van de De Kwizien in Hasselt.

Natuurlijk doen ze dat met voldoende social distancing en volgens de algemene regelgeving rond het coronavirus. Én net daar kunnen we ook jouw helpende handen gebruiken! #FeedTheNurses doet een warme oproep aan chefs, om hetzelfde te doen in hun eigen omgeving. Ben je niet zo’n held in de keuken? Geen probleem, ook als supporter kan je zeker een steentje bijdragen door de chefs aan ingrediënten te helpen of hen logistiek te ondersteunen.

Gebruik de hashtag als je er iets van op sociale media post, zo kunnen ze makkelijk alle initiatieven bundelen. Daarmee help jij niet het virus, maar wel het initiatief te verspreiden. Wil jij zelf ook helpen? Op https://www.feedthenurses.net/supporter vind je alle informatie.

Ook het evenementenbureau Utopia Events zet zich volop in voor het zorgpersoneel. Zo brachten ze 250 taartjes naar het personeel van het AZ Maria Middelares. Naast lekker eten krijgt het zorgpersoneel ook mentale steun met Clap & Act. Dat is een initiatief van enkele universitaire ziekenhuizen die zo de aandacht willen vestigen op een fundraisingcampagne. Clap & Act steekt de zorgverleners een hart onder de riem met virtuele applaus-video’s. Zelf ook een video opnemen en ze zo een duwtje in de rug geven? Dat doe je via de handige instructievideo. Ook financieel kan je je steentje bijdragen: https://clapandact.be/.

Categorie:
x