Hou je winkel open via een webshop

De komende weken zal bijna geen enkele ondernemer nog klanten over de vloer krijgen. Maar dat wil niet zeggen dat klanten niet meer willen shoppen. Online vinden mensen nog volop hun weg naar de winkel, via webshops.

Nu kan het natuurlijk dat jij nog geen webshop had, omdat dat niet echt nodig was voor jouw zaak. Maar vandaag is alles anders. Een webshop kan van onschatbare waarde zijn. Het goede nieuws? Er bestaan een pak tools waarmee je in een mum van tijd je eigen webshop hebt opgezet. We lijsten er een paar voor je op.

Wordpress

Wordpress heeft alles wat je nodig hebt om vandaag nog een webshop te openen. Dat kan gratis, maar voor hosting, een domeinnaam of ondersteuning moet je wel betalen.

Iedereen kan ermee aan de slag, maar een beetje inwerken is wel nodig om er vlot mee om te kunnen. Het voordeel is dan weer dat je je shop volledig kan aanpassen hoe jij het wil. Hoeveel het uiteindelijk kost hangt af van hoe groots je de webshop wil aanpakken.

Wix

Wix is een pak eenvoudiger te gebruiken dan Wordpress. Ze werken met een drag & drop principe zoals in Powerpoint. Anderzijds kan je daardoor veel minder zelf kan aanpassen. Je zit vast aan vooraf vormgegeven thema’s, maar dat zijn er wel heel veel. Hosting is ook inbegrepen in Wix.

Shopify

Terwijl je met Wordpress en Wix een volledige website kan bouwen en kan kiezen om functionaliteiten van een webshop toe te voegen, gaat het bij Shopify alleen om online verkopen. Het werkt ook met vormgegeven thema’s en is heel makkelijk te gebruiken.

Er draaien meer dan 800.000 webshops op Shopify. Een groot voordeel is het ingebouwde inventarissysteem. Het nadeel is dat Shopify het enige platform is dat een kost per transactie aanrekent.

Squarespace

Met Squarespace kan je volledige websites maken, maar er is ook een optie om alleen voor een webshop te gaan. Dat kost je 26 dollar per maand, zonder extra kosten per transactie. Ook hier kan je kiezen uit verschillende thema’s. Squarespace is iets minder makkelijk om mee te werken dan Wix of Shopify, maar in de prijs zit je hosting en domeinnaam wel inbegrepen.

Bigcartel

Dit is de enige tool waarmee je echt volledig gratis een webshop kan bouwen. Bigcartel is echter niet bedoeld om grote hoeveelheden van producten te verkopen en heeft eerder beperkte mogelijkheden. De tool wordt vooral gebruikt door creatieve ondernemers die unieke stukken willen verkopen en niet van plan zijn uit te breiden.

That’s it!

Ben je op zoek naar nog meer oplossingen voor je zaak?
Neem dan eens een kijkje op De Digitale Versnelling

Categorie:
x