Help je grootouders op de videochat

Iedereen moet in zijn kot blijven, zeker de ouderen. Maar dat wil zeggen dat ze wekenlang die schattige kleinkinderen en de rest van de familie zullen moeten missen. Ze kunnen eens bellen natuurlijk, maar de bomma wil ook wel ZIEN hoe dat nieuw lief van haar kleinzoon er uit ziet. Gelukkig zijn er vandaag talloze manieren om te videobellen, via je smartphone, je computer en zelfs je tv. We lijsten de handigste even voor je op.

Facebook

Als je grootouders nog altijd niet op Facebook zitten, dan is het nu het moment. Via Facebook-messenger kan je naast chatten ook zeer gemakkelijk videocalls doen, zowel in de webversie als met de app.

Wil je graag in groep videobellen? Dan moet je wel eerst een groep aanmaken. Eenmaal in de groep, kan iedereen elkaar bellen en komen jullie in hetzelfde gesprek terecht!

Skype

Als je grootouders een computer hebben, dan hebben ze Skype, want het wordt standaard geleverd op laptops en PC’s. Bovendien is Skype ook in een zeer handige app verkrijgbaar. Met Skype kan je makkelijk een contactenlijst aanmaken en zelfs met 25 mensen tegelijk videobellen. Dus het lief van de kleinzoon kan gewoon meedoen.

Heb je thuis een smart-tv? Dan kan je ook op groot scherm Skypen vanuit je luie zetel!

Whatsapp

Deze app heeft echt bijna iedereen op z’n smartphone staan. Je kan ermee chatten, bellen én natuurlijk ook videobellen.

Een videogesprek in groep kan je starten door te klikken op de tab oproepen. Klik vervolgens op het groene telefoontje rechts onderaan je scherm. Bovenaan zie je nieuwe groepsoproep, wanneer je hierop klikt kom je in je contactenlijst terecht. Klik dan gewoon aan met wie je allemaal wilt bellen en je bent vertrokken.

Facetime

De Apple gebruikers hebben ongetwijfeld als uren versleten op Facetime. Net zoals Skype en Whatsapp is dit een zeer makkelijke manier om met elkaar te bellen, maar dan wel enkel van Apple-apparaat naar Apple-apparaat . Je kan dit op twee manieren doen.

Via de app: klik simpelweg op de Facetime-app en typ de naam in van wie je wil bellen. Tik vervolgens op het camera-icoontje naast de naam om te videobellen.

Via contacten: open je contactenlijst en zoek naar de persoon die je wil bellen. Open de contactgegevens van deze persoon, en onder zijn of haar naam zie je enkele opties om deze persoon te contacteren. Eentje ervan heet simpelweg Facetime. Even op klikken en je bent vertrokken.

Google Duo

Dit is het antwoord van Google op Facetime, en is zowel online als in een app verkrijgbaar. Als je een computer of een laptop hebt, dan is de webversie een piece of cake. Surf naar duo.google.com, vul je telefoonnummer in en je bent vertrokken. Let op, je kan maar met maximum 8 personen tegelijk videobellen.

Instagram

Met Instagram kan je met maximum zes mensen videochatten.

Je hebt hier geen telefoonnummer voor nodig, maar natuurlijk wel een Instagramaccount. Alle info om een Instagram videcall op te zetten vind je via deze link.

Om te starten met een videogesprek, open je je privéberichten. Als je op een gesprek klikt, zie je rechtsboven een camera icoon. Als je hierop klikt, bel je die persoon. Als je tijdens het gesprek niets wil missen in je timeline of zelf iets wil plaatsen, kun je het gesprek minimaliseren. Bij een chat met meerdere mensen, zie je iedereen apart in je scherm.

Leuke extra: Via Instagram kan je filters toevoegen aan je videogesprek.

Google Meet

Heb je een belangrijke mededeling voor heel de familie? Dan is Google Meet dé oplossing voor jou. Hiermee kan je groepsgesprekken aangaan met zo’n 25 deelnemers. Meer nog, deze applicatie herkent de spreker en zal deze dan ook prominent in beeld brengen wanneer hij of zij aan het woord is.

Surf naar meet.google.com en klik op het plusje om een groep aan te maken. Bedenk een leuke groepsnaam en klik op next. Vanaf dan kan je het gesprek binnengaan, eenmaal daar zie je dat je webcam is geactiveerd. Er verschijnt een tekstballonnetje met een link erin. Deze link deel je dan met je vrienden en familie om hen uit te nodigen voor het gesprek.

Categorie:
x