Geef je oude laptop een nieuw leven

Nu kinderen nog even niet naar school kunnen, hebben ze computers nodig om online les te volgen of taken te krijgen. Helaas hebben niet alle jongeren thuis toegang tot een computer, terwijl het net nu meer dan ooit noodzakelijk is.

 

Digital For Youth en de Koning Boudewijnstichting helpen de digitale kloof te dichten en geven ICT-ondersteuning aan Belgische verenigingen die jongeren onder de 25 jaar helpen hun digitale skills uit te breiden tijdens de coronacrisis. Hoe dan? In de eerste plaats door laptops te voorzien. Hoe sneller ze een laptop kunnen voorzien, hoe beter. Zo vermijd je dat ze een leerachterstand oplopen. De nood is dus hoog, als je rekening houdt met de meer dan 1000 secundaire scholen in Vlaanderen alleen al.

Gezocht: 15000+ laptops

Digital for Youth stelt een eerste lading van 1000 laptops ter beschikking om aan de eerste noden tegemoet te komen, maar ze zoeken natuurlijk partners om het aantal laptops te vergroten.

Via hun Facebookpagina volg je welke bedrijven al mee in zee zijn gestapt. Zo kreeg Digital for Youth al laptops van Telenet, Moore Belgium, Double Pass, Eneco,... Je kan de vooruitgang dus mooi online volgen. Maar ook jij kan nog helpen!

Hoe kan jij helpen?

Doneer als bedrijf gebruikte laptops. Dat doe je door aan te melden via donations@close-the-gap.org. De laptops worden op een professionele en veilige manier klaargestoomd voor hergebruik. Ze verwijderen data, upgraden de software, installeren Microsoft OS en reinigen het toestel grondig.

Heb je geen laptops die je kwijt kan? Ook een financiële bijdrage is welkom op rekening BE10 0000 0000 0404 van de Koning Boudewijnstichting met de gestructureerde code ***128/3229/00092***. Goed om te weten: donaties vanaf 40 EUR zijn fiscaal aftrekbaar

Ondernemers voor een Warm België

Naast DigitalForYouth, zijn er nog andere organisaties die zich inspannen om kwetsbare kinderen en jongeren een laptop te schenken. Zo zamelt ook Ondernemers voor een Warm België laptops in voor kanszoekende kinderen uit het basisonderwijs in Vlaanderen. Meer weten over dit initiatief of alle drop-off locaties ontdekken? Surf dan zeker naar (link: ovwb.be) Ondernemers Voor een Warm België.

Categorie:
x