Digi-autismehulp to the rescue!

Met de komst van corona verdween naast het sociale contact ook de dagelijkse houvast, routines en structuur. Maar wat als zo’n aanpassing en verandering voor bijkomende moeilijkheden zorgen? Voor mensen met een autisme spectrum stoornis zijn het extra verwarrende tijden.

De enthousiaste studenten van het postgraduaat Auticoach van PXL dragen graag hun digitaal steentje bij. Ze hebben een manier gevonden om mensen met ASS te begeleiden én zelf nog wat praktijkervaring op te doen. Via Facebook Messenger, chat of Skype kan je gratis babbelen met een coache in opleiding. Een afspraak maken? Dat kan snel en gemakkelijk via https://autismehulp.be/.

Ook de Liga Autisme Vlaanderen heeft een gratis en anonieme chat waar je tijdens de coronatijden extra lang terechtkunt: elke weekdag tussen 10u en 22u.

Blijven lopen!

Move4Autism heeft haar jaarlijkse loopwedstrijd Blue Run 4Autism helaas moeten afblazen. Maar als de koers op rollen kan worden gereden, dan kan ook Run4Autism worden uitgelopen! Via Strava kan je loop-of wandelkilometers een maand lang (tot 2 mei) registeren en je laten sponsoren!

 

 

Categorie:
x