De paasvakantie is in’t land, boeken aan de kant! Of toch niet?

De voorbije 3 weken vulden de leerkrachten de agenda van onze kids met taken, online lessen en herhalingstoetsen. Nu de paasvakantie begonnen is, mag het huiswerk even aan de kant. Tijd om te even te relaxen dus. Of vond jouw gezin zo’n strakke planning wel fijn en hou je van wetenschap en techniek? Dan zijn deze creatieve ideeën misschien wel iets voor jou.

Kijk eens naar de sterren

Niets zo mooi als een sterrenhemel in de bergen. Helaas zit die skivakantie naar de bergen er niet in deze paasvakantie. Maar niet getreurd, want met de app Skyview ontdek je de sterrenhemel ook dicht bij huis. Richt je smartphone naar de lucht en de app vertelt je welke sterren, sterrenbeelden, planeten en satellieten boven je hoofd hangen.

Vogeltje, gij zijt gespot

Ook ontspannend en ideaal met dit mooie lenteweer, is vogelspotten. Door de stilte in deze coronatijden, hoor je de vogels veel beter fluiten. De roodborstjes zingen volop, en ook de merels en winterkoninkjes laten van zich horen. Ontdek jij welke vogels er allemaal in je tuin zitten? Met Merlin Bird ID word je een echte vogelspotter.

Hou je meer van kleine planten of insecten? Met de app Obsidentify van de Nederlandse tegenhanger van Natuurpunt ontdek je wat er allemaal in jouw tuin groeit en kruipt.

Ontdek jouw creatieve STEM

Ben je gefascineerd door het menselijk lichaam? Met Anatomy 3D ontdek je hoe we er als mens vanbinnen uitzien. Van de spieren in je gezicht helemaal tot de beentjes in je voeten. En dat allemaal in 3D.

Ga je liever met je handen aan de slag? In de Brico kan je tegenwoordig veel meer vinden dan alleen verf en schroeven. Op de website van de bekendste doe-het-zelf-winkel vind je een handige tutorial om je eigen sjoelbak te maken.

Of doe mee aan de challenges van De Creatieve STEM. STEM is een Engels acroniem dat staat voor Science, Technology, Engineering en Mathematics. Op de website van De Creatieve STEM vind je heel wat leuke challenges rond wetenschap en techniek. Kan jij een ei beschermen tegen een baksteen of bouw jij een keiharde toren volledig uit rietjes? De paasvakantie is hét moment om de ingenieur of wetenschapper in jezelf te tonen!

Bonjour, bóm dia, god dag!

Valt je vakantie in het water? Haal de lokale cultuur dan in huis door de taal van je bestemming te leren. Met de app Duolingo leer je stap voor stap een nieuwe taal begrijpen, spreken en schrijven. Je kiest uit meer dan 30 verschillende talen.

Niets zo fascinerend als praten met je handen. Tijdens de coronacrisis zien we ze net iets vaker op televisie: de gebarentaaltolken. De app Kindergebaren leert kinderen hoe je kan praten met je handen.

Super-crimi-fanta-weldig-einde-fabelozig

Houdt je kind van zingen en dansen? Met Benny Vreden wordt hij of zij een echte musicalster. 

Of heb je eerder de nieuwe LeBron James of Ann Wauters in huis? Met deze app leer je de vetste basketball moves.

Waag je je liever eens aan een nieuwe sport? Online vind je natuurlijk miljoenen tutorials, en de wandel- en fietsapps komen misschien al je oren uit. Maar het hoeft niet moeilijk te zijn. Een laken te veel? Span het rond een paal in de tuin, en voilà: badmintonnet!

 

 

Categorie:
x