Chef Instagram: wat schaft de pot?

Nu iedereen thuis is, kan het hét moment zijn om met z’n allen gezellig samen te koken. En oh ja, samen koken zorgt voor een extra klusje voor de kinderen en brengt wat structuur, altijd goed meegenomen!

De horeca staat duidelijk stil. Restaurants en brasseries zijn gesloten, maar dat wil niet zeggen dat chefs met hun duimen zitten te draaien. Doe Instagram bijvoorbeeld maar eens open. Vandaag is iedereen een beetje instakok, van gerenommeerde sterrenchefs tot klungelende hobbykoks. Dus, weet je niet wat koken vandaag? Geen probleem, deze Instagram-profielen brengen je vast en zeker al aan het watertanden:

Het weer wordt warmer, je kan snel nog een BBQ online bestellen en wie weet maak jij binnenkort even lekkere Lockdown BBQ-vlezekes als Toon van het BBQ-concept SMOOR.

Kan het iets verfijnder? Nicolas Misera, chef van Sergio Hermans brasserie AIRrepublic in Cadzand laat je wegdromen bij zijn pareltjes van gerechten.

Matthieu Terryn van Bazart is zot van croques. Croque Madame of croque Hawaï? Kent hij niet. Geef hem maar een croque gegaard varkensvlees gemarineerd in bloedappelsien, limoen, thijm, look, komijn, cayennepeper peper, chili, peper en zout met cheddar, ham en mosterd. Oh ja en als tip: augurk.

Even bekomen van Matthieu’s croque met iets lichter? Instachef Karolien Olaerts aka Karola’s Kitchen houdt het gezond.

Loïc ken je misschien als VTM-kok in Zot van koken, maar ook zijn dagelijkse kost deelt hij op Instagram. Loïc’s dagelijkse kost.

Mag het toch nog iets kindtoegankelijker? Hippe instamama Martha houdt het elke dag tasty en kidsproof.

Vind je het ook zo moeilijk om je kinderen mee te laten helpen met koken? Misschien kunnen Steven Aerts, Pieter Quaegebeur en Birger Allary je daarbij helpen. De 3 BBQ-experts zetten op zaterdag 11 april vanaf 11u hun kinderen mee aan het koken en laten ze kennismaken met de geneugten van het grillen. Elk in hun eigen tuin (want social distancing) maken ze een superleuk gerecht klaar via Zoom.

Categorie:
x