Bingewatchen én bijleren: TED-talks

Het Coronavirus heeft duizenden woonkamers, zolders, keukentafels en sofa’s omgevormd tot home office. En ook daar geldt: na de inspanning komt de ontspanning. Maar wil je ook nog iets bijleren tijdens het bingewatchen? Dan zijn TED-talks iets voor jou.

Maak kennis met TED.

TED-talks zijn zo ongeveer de beste speeches en presentaties ter wereld. Beroemde en minder beroemde mensen geven er een uiteenzetting voor een live-publiek over uiteenlopende onderwerpen zoals ondernemen, wetenschap, technologie, economie, kunst, … En wie niet in dat live-publiek zat kan alles gewoon bekijken op ted.com of hun YouTube kanaal, want daar worden alle video’s gratis en voor niks gepubliceerd.

Inspireer mij!

Natuurlijk gaat niet elke TED-talk over jouw job of sector, maar dat is er net goed aan! Op die manier krijg je nieuwe inzichten, extra kennis of moet je gewoon eens heel goed lachen. Chiller dan dit wordt werken niet.

Wij hebben alvast 6 TED-talks voor jou uitgekozen.

  • Hoe zorg je ervoor dat je volgende marketingzet viraal gaat? Dat weet Dao Nguyen in What makes something go viral? Opmerkelijk is dat de inhoud van je stunt niet zo belangrijk is. Het gaat wel om wat kijkers voelen en denken. Benieuwd naar haar volledige succesformule?
  • Why working from home is good for business, een video van amper vijf minuten, en het past perfect in de huidige lockdown-sfeer.
  • In slechts tien minuten beschrijft auteur Nigel Marsh de ideale dagplanning met genoeg ruimte voor jezelf, je gezin én je werk. How to make work-life balance work, is een inspirerende talk die je gegarandeerd zal omzetten in de praktijk.
  • Hoe je het ook draait of keert, de kans dat je je op een bepaald moment verveelt is gi-gan-tisch groot. Maar dat is niet noodzakelijk iets slecht. In How boredom can lead to your most brilliant ideas kom je te weten hoe verveling een Eureka-moment tot gevolg kan hebben!
  • Moet je hard werken om gelukkig te zijn? Psycholoog Shawn Anchor argumenteert op hilarische wijze het omgekeerde: door gelukkig te zijn, ga je net harder werken in The happy secret to better work.
  • In tijden van Corona is het je misschien gelukt om eens vroeger naar bed te gaan of om een uurtje langer te slapen dan gewoonlijk. En laat dàt nu net het elixer zijn van een lang en gezond leven. Slaapexpert Matt Walker vertelt je alles dat je ooit wilde weten over slaap in Sleep is your superpower.

 

x