Behind the glass: kunst in coronatijden

Tentoonstellingen afgelast, maar ook een pak minder mensen die in kunst willen investeren. Tegelijk zitten veel kunstenaars thuis en vormen vreemde tijden vaak een grote bron van inspiratie.

 

Na knuffelberen, zie je sinds deze week ook wel eens kunst vanachter het raam komen piepen. Een initiatief van kunstenaar Jonas Vansteenkiste uit Kortrijk.

Door de corona-uitbraak moest Vansteenkiste 5 tentoonstellingen afgelasten, maar hij bleef niet bij de pakken zitten. Jonas dacht na over hoe je kunst ook in coronatijden nog kan delen met een publiek. Hij startte zijn eigen initiatief ‘Behind the Glass’, waar kunst aan het venster komt loeren. Al meer dan 70 kunstenaars over de hele wereld volgen zijn initiatief. Kunstenaars uit onder andere Skopje, Stockholm, New York en Sydney doen mee. Met z’n initiatief zet Jonas dus Kortrijk op de wereldkaart als cultuurstad.

Hoewel musea nu sluiten, kom je als kunstliefhebber dus zeker niets te kort. Terwijl de kinderen op berenjacht gaan, kan jij op kunstjacht en ontdek je zo welke schatten je er in je buurt te vinden zijn!

Wil je ook je kunst tonen?

Ben jij ook een kunstenaar en wil je meedoen? Zo kan dat:

  • Plaats je kunstwerk voor je raam.
  • Maak een goede foto van het raam en je kunst.
  • Stuur de foto, de locatie van je raam en een link naar je website naar jonas.vansteenkiste@gmail.com.
  • Jonas zet jouw kunstwerk op de kaart!
Categorie:
x